4. Fra ma fu festival počeo na trgovima Fažane, stižu biciklisti iz Virovitice i Osijeka

20.09.2018

Danas je započeo 4. Fra Ma FU festival reportaže i reportera koji će biti održan od 20. do 23. rujna u Fažani i na Brijunima. Festival je otvoren scenskim minijaturama na fažanskim trgovima (Svijet vode, Svijet boja, Svijet knjige).

Sudionicima i gostima Festivala besplatno će biti dostupni koncerti, projekcije, izložbe, radionice predavanje, okrugli stol, promocija knjige, kazališna predstava i druga događanja… od jutra do kasno u noć.

Jučr su iz Osjeka ka Fažani krenula dva bicklista koji će bez zaustavljanja u 24 sata prijeći više od 600 kilometara. Oko 13 sati spojit će se u Rijeci sa petero biciklista iz Virovitice koji su na put krenuli u ponedjeljak kako bi večeras zajedno došli na na službeno otvaranje Festivala.

U 18:30 bit će otvorena izložba “Od stripa do filma i natrag” koju je priredio Veljko Krulčić te predstavljana knjige “Sin Orkana” (Nakladnik Art 9). Službeno otvaranje festivala najavljeno je za 20 sati. U programu pod nazivom  “Svijet snova Franje Fuisa” predviđeni su pozdravni govori Franje Martina Fuisa (glumac Goran Koši), direktora Festivala Gorana Gazdeka i načelnika Općine Fažana Radomira Koraća, doček biciklista iz Virovitice i Osijeka te predstavljanje Međunarodnog razvojnog centra Fažana. Progam će biti završen rock koncertom akustičnih gitarista “Osman & Licks Acoustic rock”.

2018

Arhiva