Fra Ma Fu festival od 20.-23.09.2018 u Fažani

16.08.2018

Festival reportaža »Fra Ma Fu«, nazvan po čuvenom reporteru i velikom putniku Franji Martinu Fuisu, nakon tri godine seli se iz njegove rodne Virovitice na novo odredište. Četvrti Fra Ma Fu održat će se od 20. do 23. rujna u Fažani i na Brijunima.

Festival donosi bogat program. Bit će organiziran niz izložbi, filmskih projekcija, promocija knjiga, okrugli stol o novinarskoj solidarnosti, »Bal tridesetih« uz izvođenje songova za koje je tekstove napisao Franjo Fuis te drugi sadržaji za novinare i ostale sudionike iz Hrvatske i inozemstva. Bit će organizirane i radionice stripa, fotografije, animacije i reportaža. Šime Strikoman će u Fažani snimiti milenijsku fotografiju, a tema će biti Mate Parlov. Organizatori Festivala su Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Centar za istraživačko novinarstvo, a suorganizatori Općina Fažana i Hrvatsko novinarsko društvo. Svi programi su otvoreni za javnost.

U tijeku su prijave za sudjelovanje na tradicionalnoj Radionici reportaža u sklopu 4. Fra Ma Fu festivala. Organizatori pozivaju mlade novinare, studente novinarstva i ostale zainteresirane da prijave najkasnije do 31. kolovoza pošalju na e-adresu: radionice-framafu@mail.inet.hr. Zbog ograničenog broja mjesta poštuje se redoslijed prijava. Prijava treba sadržavati biografske podatke i pismo u kojem će se na najviše jednoj kartici (1.800 znakova s proredom, tj. oko 300 riječi) navesti novinarsko iskustvo i motivi za sudjelovanje na radionici. Izabrani polaznici podmiruju svoje putne troškove, a za trajanja radionice osigurani su im smještaj i prehrana. Voditelji Radionice reportaža dugogodišnji su novinari, urednici i predavači novinarstva Mirko Mlakar i Saša Leković.

2018

Arhiva