Nova mrežna stranica Općine Fažana

22.05.2017

Općina Fažana ovih je dana dobila potpuno novu službenu mrežnu stranicu. Radi se o potpuno novoj stranici sa upravljačkim sustavom na najnovijoj tehnologiji. Glavni cilj bio je kreirati moderno sučelje pomoću kojeg će građani na jednostavan i brz način dolaziti do informacija. U tu svrhu ponuđeno je rješenje kvadratnih polja koja direktno vode na bilo koji dio stranice. Uz to klikom na bilo koje polje iz glavnog menija, otvara se pop-up menu u samom polju.

Jedan od izazova bio je preseliti 2498 dokumenata iz starog sustava koji nisu bili ''user-friendly'' odnosno bili su zapisani u neadekvatnom formatu, bez punog naziva ili meta riječi za lakšu pretragu. U tu svrhu razvijena je nova tražilica pomoću koje možete lako doći do bilo kojeg dokumenta, članka ili stranice.

Također novokreirana stranica pod nazivom ''Transparentno upravljanje'' postala mjesto gdje se nalaze sve stranice, linkovi i podaci za preuzimanje koje najčešće zanimaju korisnike stranica. Sa stare je stranice prenešeno i oko 500 vijesti od ukupno 900 do sada objavljenih na staroj mrežnoj stranici.

Vjerujemo da će korisnici novom mrežnom stranicom biti zadovoljni, te da će im korištenje informacija sada biti puno jednostavnije.

2017

Arhiva